onsdag den 11. august 2010

Tjek disse otte økonomiske nyheder

Nyt økonomisk legetøj 1

Så er der kommet endnu et nyt økonomisk legetøj. Denne gang et interaktivt verdenskort over de store landes gæld. Spøjst. Tjek kortet på hjemmesiden hos det britiske tidsskrift The Economist.

Se kortet her.

Nyt økonomisk legetøj 2

På sitet usdebtclock.org kan du se, hvor meget den amerikanske gæld stiger sekund for sekund. Vel at mærke fordelt helt ned på den enkelte borger.

Når du klikker ind på sitet, mødes du af et virvar af blinkende røde tal, som bare vokser og vokser. En glimrende pædagogisk effekt over for læsere, som tror, at USA har fået styr på deres økonomi.

Se det her.

Se de riges første job

Selv verdens rigeste mennesker har haft helt almindelige job, som tjener eller kassemedarbejder i det lokale supermarked. Erhvervsmagasinet Forbes har lavet en liste over amerikanske milliardærers første job. På listen kan man se, at de er startet i det små, undtagen én: Mark Zuckerberg, som skabte Facebook, ramte plet i første forsøg.

Se listen her.

Husk produktiviteten

Når politikerne diskuterer, hvordan vi skal komme styrket ud på den anden side af den økonomiske krise, så taler de om udfordringen fra staternes store gæld. Det perspektiv er forkert. Det skriver professor Kenneth Rogoff fra Harvard University på sitet Project Syndicate.

Som alle økonomer ved, skriver Kenneth Rogoff, så kan et land kun komme igennem en økonomisk krise ved at få en bedre produktivitet. Kenneth Rogoff bruger Japan som eksempel på et land med ondt i produktiviteten, men han kunne lige så godt have nævnt Danmark. Netop den svage danske produktivitet ser ud til at blive den afgørende udfordring for at skabe ny vækst i Danmark. Måske vil det være en god ide, hvis de kloge mennesker i regeringens økonomiske tænketank, Vækstforum, læser Rogoffs indlæg.

Læs indlægget her.

Tjek hot or not i moden

Er du i modebranchen? Så vil det interessere dig, at sitet shopittome.com nøje overvåger, hvordan forbrugerne køber ind, og hvordan indkøbene fordeler sig rundt om i USA. Og med flot grafik. De fem mest populære brands i New York lige nu er disse: Victoria’s Secret, Banana Republic, Nine West, BCBG og J. Crew.

Se mere her.

Puha, økonomer

Redaktør Anatole Kaletsky fra avisen The Times retter i bogen ’Capitalism 4.0’ en hård kritik mod verdens økonomer. Ikke fordi de ikke forudså krisen, men fordi økonomerne ikke formåede at vejlede verdens politikere i, hvordan krisen skulle håndteres.

Da politikere verden over bad om et godt råd, svarede økonomerne sådan: »I må klare det selv, fordi den krise, I skal løse, er umulig – vores teorier viser, at den ikke kan opstå«.

Derfor, skriver Anatole Kaletsky, må politikerne have magt og selvtillid, så de kan overhøre markedet og økonomerne og gribe ind for at styre økonomien.

Læs mere her.

Whisky vinder frem

The Economist oplyser, at whiskydestillerier verden over takket være produktudvikling tilbyder højere kvalitet. Med succes. Markedet vokser. Nye store whiskylande er Brasilien og Venezuela. Hvorfor? Kølige iagttagere vurderer, at i fattige Venezuela er whisky en velkommen distraktion i en trist hverdag, mens whisky i Brasilien er et statussymbol hos den voksende middelklasse.

Læs mere her.

Battle for økonomer

Har du et økonomisk synspunkt, som du gerne vil have testet af fagfolk? Kig ind på det økonomiske forum på economist.com. Alle tænkelige emner bliver diskuteret på den underholdende måde, som vist nok kaldes Oxfordmåden. Det vil sige, at emnet bliver henholdsvis forsvaret og angrebet af to deltagere, og så holder man løbende afstemninger om, hvem af de to der klarer sig bedst.

Læs mere her.
http://blog.politiken.dk/lunde/2010/08/10/tjek-disse-otte-%c3%b8konomiske-nyheder/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar