fredag den 10. september 2010

Op på ølkassen - talen er tilbage

Agenda 04. september 2010 kl. 18:03 på P1
Hør udsendelsen
javascript:miniPlayer("H%C3%B8r udsendelsen",'/Forms/Published/PlaylistGen.aspx?qid=1726165')
Evnen til at kommunikere mundtligt spiller en stadig større rolle for moderne ledere. Ledere skal kommunikerer værdier, så medarbejderne føler at deres arbejdsliv er meningsfuldt. Det kræver at man taler passioneret og med følelser og man møder medarbejderne ansigt til ansigt.

Den store tale, talen til folket, har fået en renæssance. Man behøves bare at sige Yes we can. Det er blevet banket ind med syvtommers søm, at Barack Obama tryllebinder med sine taler.
Og netop den egenskab bragte ham til sejren.

Talegaver i erhvervslivet
Men også inde for erhvervslivet er der kommet et øget fokus på væsentligheden af at kunne holde tale. Det slår de bl.a. fast I den amerikanske avis the The Wall Street Journal, hvor de skriver, at mundtlige færdigheder er et af de vigtigste rekrutteringsparametre.

Men hvordan hænger det egentlig sammen, at noget så oldgræsk som "talen" igen bliver moderne, når vi ellers lever i et samfund, hvor vi bestemt ikke hver lørdag samles foran radioen og lytter til nationens fader, men i stedet ensomt zapper rundt mellem forskellige klip på YouTube. Og hvor mundtlig samtale er aflyst af opdateringer på Facebook.

1 kommentar:

  1. http://www.dr.dk/P1/Agenda/Udsendelser/2010/09/03121856.htm

    SvarSlet